Sänk dina fasta utgifter! Hur jag sänkte priset på bredbandet.

Tänkte dela med mig av händelse som jag är väldigt nöjd med. Det hände nog redan i höstas men kom att tänka på det nyligen.

Ett väldigt bra spartips är att se över sina fasta utgifter. Detta kommer handla om bredband. Jag skulle nog säga att bredband är något alla behöver. Det ingår i ett hushåll idag. Därför räknar jag det som en fast utgift för mitt hem. Det finns valmöjlighet, en väldig massa olika hastigheter.
Lägre hastighet = billigare. Här får du välja det som passar i ditt hushåll. Sen finns det väldigt många leverantörer att välja på också, dessa har olika priser.

Jag gjorde en omröstning på Twitter för att se vad mina följare betalar för sitt bredband.

Jag  låg tidigare i spannet 200kr-400kr men lyckades med hjälp av ett telefonsamtal komma under 200kr i avgift.

Annons Compricer
Jag har Bredbandsbolaget (numera Telenor). Har haft det väldigt väldigt länge. Fick ett brev någon gång under hösten av dem. Där stod det att de var tvungna att höja priset på tjänsten. Jag blev rätt irriterad. Tycker att det är ett fasligt höjande av avgifter hos många bolag, oavsett tjänst. Jag började jämföra olika leverantörer, samma hastighet som jag har idag. Det fanns en uppsjö av bolag med billigare priser. Dock är det många bolag som jag aldrig hört talas om och det tycker jag känns osäkert. Jag har också varit väldigt nöjd med bredbandsbolaget och ville egentligen vara kvar hos dem. Jag tog fram telefonen och ringde bredbandsbolaget.

Jag var väl förberedd och hade datorn igång med en annan leverantörs priser på.
Jag berättade att jag varit lojal kund hos Bredbandsbolaget under väldigt många år. Men att jag inte tyckte att det var värt att betala nästan dubbelt så mycket hos dem mot vad jag kan betala hos deras konkurrenter för samma tjänst. De var supertrevliga och hamnade aldrig i försvarsställning. De frågade bara vilka jag jämförde med och vilken hastighet det handlade om.
De kikade in på konkurrentens hemsida och såg att det stämde. Snabbt så matchade de priset under ett år framåt.

Så jag gick från att det skulle bli en prishöjning på bredbandet med en månadskostnad på 389kr till att under ett år betala 199kr i månaden.
Det lönar sig att förhandla. Jag har sedan detta lyckats förhandla ner flera avgifter på olika tjänster och uppmanar er alla att ringa runt till alla företag ni är kunder hos. De vill ofta ha er kvar och det finns marginal i priserna att ta av. Jag har många historier där jag lyckats få ner pris på abonnemang eller månadsutgifter men vi nöjer oss med denna idag.

Trevlig helg!
Jag ska njuta ordentligt av helgen så troligtvis blir det lite mindre aktivitet på blogg och Twitter.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej!
Tack så mycket!
Lyckas du förhandla ner priset på Netflix då har du en talang utöver det vanliga 😂

Pappa betalar?

När man räknar på det sättet känns det ju ännu bättre 😀

UtdelningStudent

Håller verkligen med om att alla tjänster bara blir dyrare och dyrare. Netflix ökade priset detta år men det går ju tyvärr inte att förhandla. Gillar det du skriver så la till dig i min blogglista 🙂

Stojko invest

Bra jobbat. Det lönar sig verkligen att ringa runt och förhandla med de bolag som man är kund hos. Brukar ta för vana att göra det regelbundet. Den besparingen du nu gjorde är som en gratis aktie i Industrivärden C. Det blir 12 st på ett år som delar ut 5,50/st. Ytterligare 66 kr in i utdelningsportföljen :).

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x