Min fina dieselbil

För strax över 2 år sedan köpte vi vår fina Volvo V70, den var ca 2 år gammal vid inköpet. Aldrig ägt en så ny och fin bil tidigare. Tanken var att den skulle vara vårt färdmedel i många år framåt. Självklart var det en dieselbil eftersom det skulle vara bättre för miljön än en bensinare.

Ooppps, så var visst inte fallet. Efter alla skattelättnader mot dieselbilar har nu regeringen bestämt att det inte var bra. Nu ska hårdare miljözoner sättas in. I Sthlm börjas det redan om knappt 2 år. Tur att vi inte bor där. Först om knappt 4 år får andra kommuner börja införa miljözoner. Det som kan vara positivt för mig är att det är upp till kommunerna själva att bestämma. Det senaste Västerås stad sagt är att de i dagsläget inte planerar att inför miljözoner. Så kanske det inte är någon panik med bilbyte direkt. Men eftersom Västerås satsat mycket på miljö och vill ligga i framkant tror jag ändå risken är stor att det kommer komma miljözoner. Förhoppningsvis bara i stadskärnan då.

Det här var ju verkligen inget vi tänkte på när vi köpte bilen. Vi trodde vi gjorde ett bra miljöval. Jag blir faktiskt lite upprörd när jag tänker på det. Att ändra förutsättningarna så snabbt. Och ska vi gå in på miljöfrågan så är det ytterst tveksamt att detta är bra. Den största miljöpåverkan sker när bilen tillverkas. Att det nu ska behövas tillverkas massor med nya bilar, som visserligen släpper ut mindre. Jag tror ändå att det skulle vara bättre att låta det som varit vara. Förbudet borde bara gälla nya bilar.
Det positiva är väl att detta kan bli ett lyft för bilbranschen, många som kommer köpa nya bilar.

Men vi får väl som sagt se vad det innebär för vår familj. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x