Sparkvot Mars

Tredje månaden med räknad sparkvot är klar. Sparandet fortsätter.
Hur har det då gått denna månad?

Sparkvoten landade på 11,8%.

Bra kvot, över mitt mål men 0,1% lägre än förra månaden.

I sparandet räknar jag amortering på huset.
Frugans sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparandet.

Veckans drygaste utgift är helt klart att jag behöver betala 150kr för att jag ställer upp och är tränare i grabbens lag. Nästa år ställer jag inte upp om jag måste betala för det. Lite galet!

Veckans roligaste utgift fortsätter att var Thailand relaterat. Viss del av boendet är betalt. Eftersom vi sparar på ett resekonto, som alltså inte bokförs som sparande utan konsumtion, så påverkar detta inte månadens sparkvot. Dock var vi tvungen att ta från bufferten för boendekostnaden denna gång. Vi lägger ändå undan 4 000kr för resa just nu så bufferten är snart tillbaka där den var innan detta.

Vi har också ett bilkonto, renoveringskonto och buffertkonto som det totalt läggs 2 500kr/månad. Detta räknar jag dock inte med i sparkvoten, dessa är framtida kostnader så de räknas redan som om de vore konsumerade.

Bilkontot används till servicekostnader och reparationer. När dessa kostnader kommer så tas de från kontot och bokförs inte som kostnader den månad de sker. Typ som en avbetalningsplan, fast i förskott.

Renoveringskontot har samma princip som Bilkontot men för förbättringar i hemmet.

Buffertkontot har också samma princip och gäller oväntade kostnader som kan komma i hushållet. Kylen går sönder. Ja jag tror du förstår…

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande för Mars!

Här kan du se mina tidigare sparkvoter!!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Man gör ju såklart det som känns bäst själv 🙂

Spännande, hoppas det går bra!

Unknown

Ja precis som du säger så slår det mkt från månad till månad. Jag ska nog göra en separat sammanställning likt den du gör. Tyckte den var mkt mer klok än min 😀 dock har jag och min sambo slagit ihop våra konton nu i prov om att ha allt samlat. Ska bli spännade att se hur det upplevs.

Pappa betalar?

Tack! Jag tycker det är skönt att räkna på mitt sätt så det inte blir så slagiga sparkvoter. Kan tänka mig att du får stor skillnad i sparkvot varje månad när du räknar med allt "sparande" i sparkvoten!?
Bra sparkvot hursomhelst!

Tack för din kommentar.

Unknown

Tycker det är klokt med det sparandet som du inte räknar som sparande för kommande service på bil och liknande. Jag räknar ju dessa pengar in i det jag har som sparkvot då pengarna tas där ifrån om det behövs. Det innehåller alltså bufferten också. Landade på 54 % i mars dock exeptionella inkomster då. Brukar ligga runt 20% vilket är mitt mål

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x