Veckorapport v.6

Skönt med fredag. Jag har varit riktigt seg denna veckan. Gårdagen var tyngst. Tror jag haft något i kroppen så humöret och måendet har varit lite sämre. Men idag har varit en toppendag och jag känner mig pigg och glad. Skönt med helg som vanligt! Helger bjuder inte på något extra ordinärt. Men det kan vara skönt det också.

Vad har hänt i mina portföljer under veckan?

Lekportföljen:

Lekportföljen som är en portfölj där jag alltid lägger nya bolag först och eventuellt flyttar dem till utdelningsportföljen om de är tänkta som långsiktiga innehav.

En röd vecka. Men över 14% iår måste jag vara nöjd med, speciellt med tanke på att börsen gått ner under perioden.

Veckans Vinnare: Egentligen är det Stockwik som är veckans vinnare men eftersom jag numera bara äger en aktie (bevakninspost) så räknar jag inte med detta innehav tills eller om jag köper mer. Så vinnaren blir Hancap Pref A 1,8% upp denna veckan. Trevligt.

Veckans förlorare: Svolder B ett av de senaste inköpta innehaven. Investmentbolag har haft det jobbigt sedan förra veckan. Svolder har varit hårt drabbade. Jag kommer iaf vilja öka på dessa nivåer när jag får in pengar till portföljen.

Förändringar: Köpt 385 Etrion för 598kr. Sålt 8 201 Stockwik för 388kr

Nysparande i Lekportföljen: 0kr
Likvida medel: 395kr

Utdelningsportföljen:

Det går tungt för mina innehav i denna portfölj. Bara iår är det back nästan 10%. Tittar jag sedan jag startade min aktieresa är det 5% back. Det är sedan Mars 2017. Men jag får inte glömma att planen är att pengarna ska ligga här i många, många år till. Denna vecka summeras till -2,34%.

Veckans Vinnare: Återigen är det Scandic Som står som vinnare. 3,15%. Efter vinstvarningen har de för andra veckan fortsatt sin klättring tillbaka kursmässigt. Kul!

Veckans förlorare: ABB Har backat hela 10,55%. Detta har gjort att jag nu ligger back i bolaget.

Nysparande i Utdelningsportföljen: 0kr
Likvida medel: 0kr
Utdelning: 0kr

Belåning: 7 658kr

Jag gillar dessa veckorapporter. De får mig att titta mer på mina innehav och gör att jag kikar på vilka nyheter som påverkat. Jag kommer fortsätta med dessa. Vet inte om det är det roligaste för min lilla skara med läsare att se detta men bloggen är också ett verktyg för mig att utvecklas som investerare och nu känner jag att detta är givande för mig.

Gör du egna veckorapporter? Hur ser dessa ut? Vad känner du att de ger dig?

Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.
Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x