Huvudvärk och börsras!

Sitter här vid datorn med världens huvudvärk. Började ordentligt igår. Kom hem och somnade direkt. Hoppas det skulle ge med sig med lite god sömn. Så var inte fallet denna gång. Orkade med halva dagen på jobbet idag. Nu blir det sängen och vila så kanske det blir bättre imorgon. Huvudvärkstabletter är en bra uppfinning 😷.

Lyssnade på Investerarens pod igår. Tycker att det var svårt att få en känsla för en börskrasch när jag inte varit med om någon. Lilla Brexit rörelsen gjorde mig inget. Knapp några pengar att prata om på börsen då och den var ju typ klar på några timmar. Sättningen vi haft nu i Februari har inte heller känts något. Jag har ju lite mer pengar på börsen idag men eftersom jag varit med om uppgång ända fram tills februarisättningen så är jag fortfarande på +11% sedan jag började med börsen.
Som Nicklas säger i podden så räknar jag inte pengarna på börsen som pengar. Det är en investering som inte är tillgänglig för mig nu eller på flera år framåt. Därför har jag inte ont i magen av -10% på en vecka.

Jag ser med spänning framemot ett riktigt ras. För vi vet alla att det kommer någon gång. Jag undrar vad jag kommer känna och tänka då om mina investeringar. Får jag ont i magen då?

Något jag tar med mig från gårdagens lyssning är att skriva en inköpslista. Det är ett inlägg jag ska börja fila på den närmaste tiden. Vilka bolag vill jag fylla på om det kommer en riktig kris?

Nu orkar jag inte skriva mer. Måste sova bort huvudvärken.

Hoppas ni håller er friska!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej!
I förhållande till lön har jag en ganska liten summa på börsen. ca 3 månadslöner bara. Så det är klart att det kanske inte kommer kännas superjobbigt. Men de investerade pengarna kommer bli mer och troligtvis lär jag vara med om flera kriser under min livstid.

Skönt att du inte hade koll då. Hur skulle det kännas idag tror du?
Skulle du få ont i magen och svårt att sova?

Frihetsmaskinen

Hur mycket har du investerat i förhållande till lön? Under finanskrisen satt jag i bla rysslandfonder som backade 70%, hade en knapp årslön investerad. Som tur var hade jag ingen koll och fortsatte bara köpa, det blev bra tillslut :).

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x