Scandic svider idag

Börsen har inte stäng riktigt än men Scandic ser ut att gå ner nästan 20% idag. Klart det är tråkigt och svider lite men eftersom Scandic, trots att det är ett kärninnehav i min portfölj inte väger mer än ca 11% så är det ändå ingen katastrof.
Totalt ha portföljerna gått ner ca 2 procent. Kunde vara värre.
 

 

Vill du läsa Scandics pressmeddelande kan du gör det här.

Vad är det då som gör att de tappat så mycket idag då?
Scandic förutser lägre resultat för fjärde kvatalet. Det är enligt deras prognos en ganska stor försämring, 62 miljoner på justerat EBITDA. Kan fortfarande justeras upp och ner.
Enligt Scandic är det främst Stockholm som har försämrats. Många ny hotell som inte lyckats fyllas upp. Vad jag tror så är det säkerligen fler än Scandic som drabbats av detta i Stockholm.
Självklart är detta tråkigt och troligtvis en missräkning från Scandic.

Är det något som förändrats i bolaget som gör att jag bör omvärdera mitt innehav?
Nej det tycker jag inte. Det kommer komma sämre och bättre perioder. Scandic växer i andra länder, det gör att Sverige i framtiden inte kommer påverka lika starkt som det gör idag. Vilket jag anser vara bra. Stort förvärv i Finland som kommer börja ge resultat under 18/19.
Jag behåller men kommer vikta upp andra innehav under året. Ser ändå Scandic som ett kärninnehav och kommer fylla på i framtiden när portföljen blivit större.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x