Sålt min portfölj hos Nordnet

Jag har haft en liten portfölj med nästan alla investmentbolag på Stockholmsbörsen hos Nordnet.
Har senaste tiden känt att det inte är kul att den finns där. Aktier ska kanske inte vara superkul jämt men jag vill ha bättre koll på den. Loggade in ca en gång i månaden och handlade. Det var allt. Jag startade den för att utnyttja gratis courtage.

Nu har jag iaf sålt av allt. Ska vänta några dagar innan jag flyttar pengarna till Avanza. Avanza är så mycket bättre i min mening. Snyggare hemsida och lättare/tydligare navigering (min åsikt om man jämför med Nordnet).

Jag kommer inte göra en ny portfölj utan kommer ta en liten del till Lekportföljen och större del till Utdelningsportföljen. Jag har i dagsläget ca 13% belåning på Utdelningsportföljen så kanske att jag lägger pengarna på att minska belåningen. Men jag känner heller ingen rädsla för att ligga kvar med den belåningen. Får suga på den och se hur jag gör när pengarna trillar in. Känns skönt att slippa Nordnet och att ha alla aktier på samma ställe.

Vad skulle du gjort? Minska belåning eller fylla på nu när börsen svävar på moln?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej KTM!
Har inte tittat på hur Nordea ser ut men jag är så nöjd med Avanza nu att jag stannar. Hoppas också kunna flytta mitt bolån till Avanza i framtiden. Måste först amortera ner lånet lite mer.
/Pappa betalar?

Pappa betalar?

Har tänkt mycket på risken och har inga problem med det. Jag tänker att jag som max ska vara belånad till 20%.
Men det lutar åt att den närmaste tiden dra ner belåning till noll för att kunna använda belåning när det kommer en rejäl sättning på börsen. Men vem vet om den kommer i år eller om 10 år.
/Pappa betalar?

kronantillmiljonen.se

Riktigt kul att höra att du fastnat för Avanza 🙂 Har själv aldrig testat Nornet så jag har lite att jämföra med faktiskt. Många förespråkar ju Nordea nu p.g.a. courtaget. Jag är dock glad över alla Avanzas fina funktioner och betalar gärna ett högre pris för det 🙂

Slimis

Hej Pappa betalar?

Jag har som regel att aldrig belåna min portfölj. När börsen sjunker är det nog så jobbigt att se kapitalet gå ner i värde. Det finns även en stor risk med att belåna sin aktieportfölj. Du kan få tvingas sälja dina innehav med förlust när det kanske är som bäst köpläge. Jag själv försöker hitta besparingar i vardagen som gör att jag kan investera/spara lite extra. När jag var 20 år ville jag köpa en fin bil för 40 000 kr. Jag frågade min pappa om ett lån. Du får spara ihop till den sa min far. Sagt och gjort. Jag jobbade hårt och fick till slut ihop 40 000 kr. Då märkte jag hur mycket jag fick jobba för pengarna. Det slutade med att jag köpte en billigare bil. Det är svårt att se pengars värde när man lånar dem. När du istället får jobba ihop pengarna märker du vilket jobb du har gjort för att spara ihop dom. Det känns även bättre att få sin belöning efter jobbet istället för före. Tids nog får du problem nog att förvalta ditt eget kapital. Att då även förvalta lånade pengar blir ett till bekymmer. Förutom all förvaltning ska du även betala ISK skatt på hela kalaset. Jag önskar dig iallafall lycka till hur du än gör med saken.

Mvh Slimis

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x