Det är dyrt att vara hemma på lovet

Jullovet är snart slut. Tråkigt. Har varit hemma med barnen hela lovet. Har en anställning som gör att jag i princip är ledig hela lov och röda dagar (85%). Fantastiskt skönt och lyxigt både för mig och barnen.
Mamma betalar? får dra det tråkiga lasset att jobba på som vanligt.

Jag jobbar alltså på pappret 85% men heltid när skolan är öppen, när det inte är skola så är även jag ledig. Det har jag gjort sedan i somras. Lönen har såklart blivit lidande av detta. Men det var något jag och Mamma betalar? samtalade en hel del om. Vi kom fram till att det absolut var värt att jag fick mer tid med barnen.
Jag ska inte säga att det var lätt att ta beslutet, många kronor som kunde läggas på sparande ifall jag tagit en heltidstjänst. Dock är barnen bara små en gång. Med tanke på min tidigare sjukskrivning så tror jag också det är bra för mig, så jag orkar jobba på i många år till. Att det nya jobbet dessutom är väldigt kul är ju riktigt gött.

Men det här med att vara ledig så mycket då. Det är faktiskt inte bara inkomsten som blir lägre. Utgifterna höjs också. Barnen ska aktiveras. Jag vet att allt inte måste kosta pengar…..

Vi har åkt skridskor flertalet gånger vilket i säg inte kostar något men barnen ska då ha skridskor, det är inte gratis. speciellt när de behövs nya varje år.

Pulkabacken är bra. Där är det också engångskostnader. Snowracer (inköpt på blocket). Plus lite andra pulkor, madrass osv. Som tur är håller de troligtvis hela barnens uppväxt.

Det blev biobesök, ofta ska detta kombineras med att äta på stan (behövs såklart inte göras men det är något barnen uppskattar).

Vi har också bowlat men där lyckades jag att bara betala 50 kr för oss alla 3. #sparadkrona

Det blir som sagt mer pengar som spenderas när vi är lediga än de veckor vi jobbar.
Är detta dåligt, näe jag tycker inte det. Men jag får mig ändå en tankeställare. Visst kan vi spendera mindre, men det är ju roliga saker och jag upplever inte att vi bara gör saker som kostar pengar varje dag.

Har vi några som sitter på bra tips att göra med barnen
                                                                                  för att spara några kronor under längre ledigheter?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Ja precis!
Tack

Unknown

Jag tycker det låter sunt! Jag resonerar lika med min dotter. Det är ju aldrig fel att värdera kostnaden mot vad man får/hur mkt barnen uppskattar det. Då tar man ju troligen rätt beslut anser jag.

Pappa betalar?

Ja visst är det så.
Men att man bara lever en gång blir ju lite tvådelat också. Leva i nuet såklart men också tänka framåt. Hur mycket nu och hur mycket framåt?

Jag är iaf nöjd med valet att gå ner i tid. Tror mina barn uppskattar det trots att denna dag varit en riktigt bråkig dag.

Frihetsmaskinen

Jag tycker det låter som ett sunt och bra beslut. man lever bara en gång och tiden är det viktigaste vi har! Varför spara nu för att vara ledig sen när man kan gå en mellanväg?

Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x